Policy och cookies

GDPR och Integritetspolicy

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?
Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?
Hur behandlar vi insamlade personuppgifter?
Vad har du för rättigheter som registrerad?
Cookies


1. Vem är ansvarig för de personuppgifter som vi samlar in?

Foderboden på Södertörn AB
556950-2148
Hantverkarvägen 42
136 42 Handen

Hädanefter ”Foderboden” och all verksamhet i Foderbodens webbtjänst hädanefter ”tjänsten”.

Kontaktuppgifter för dataskyddsfrågor
E-post: webshop@foderboden.se


2. Vad är en personuppgift och vad samlar vi för personuppgifter?

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan knytas till en person.
Uppgifter som vi lagrar:

För- och efternamn
Kön
Köphistorik
Användargenererade data, (t.ex. anpassningsbara produkter, recensioner)
Adress
Telefonnummer
E-postadress
Födelsedatum
Betalsätt
Betalningshistorik
Ärenderelaterad korrespondens (t.ex. personuppgifter som du lämnar vid kontakt med vår kundtjänst)

Varifrån vi får personuppgifter

Alla personuppgifter som Foderboden lagrar kommer från kunden själv. När kunder registrerar sig för till exempel nyhetsbrev eller andra kommunikationskanaler.
När kunden registrerar ett konto eller utför ett köp.


3. Hur behandlar vi insamlade personuppgifter?

Vi lagrar och delar uppgifter som behövs för att kunna sköta leveranser och göra klart beställningar.
https://www.postnord.se/integr...

https://cdn.klarna.com/1.0/sha...

Vi behandlar dina uppgifter och kommunicerar med dig i händelse av t.ex. ett reklamations eller garantiärende som rör ditt köp.

Utöver detta så delar vi vanligtvis inte personuppgifter till någon tredje part innanför eller utanför EU/EES

Information från kommunikation med kund, inklusive meddelanden i tjänsten, epost, telefonsamtal samlas för att kunna hantera returer, reklamationer eller andra önskemål från kund.

Information av användande av tjänsten samlas in via cookies och liknande tekniker.

Information om innehåll som kunden skapat, till exempel produktrecensioner eller text i anpassningsbara produkter.


4. Dina rättigheter

Rätt till tillgång
Du har rätt att begära ut ett registerutdrag om vilka personuppgifter vi samlar och till vilka ändamål. Du kan göra detta genom att kontakta oss eller om du har ett konto, genom dina medlemsidor begära ut ett registerutdrag och få det skickat till dig.

Rätt till rättelse
Du kan begära att dina personuppgifter rättas i fall de är felaktiga. Du kan även komplettera ofullständiga personuppgifter. Du kan göra det genom att kontakta oss eller själv direkt via dina medlemsidor. Kontaktar du oss så kan vi komma att begära ut mer uppgifter för att säkerhetsställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.

Rätt till radering och begränsning
Du har rätt att begära att dina personuppgifter raderas eller begränsas, t.ex. om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Rätt till dataportabilitet
För den behandling som vi utför baserat på vårt avtal med dig eller om du lämnat ditt samtycke till en viss behandling kan du begära att få de uppgifter som du har tillhandahållit överförda till en annan personuppgiftsansvarig (s.k. dataportering).

Din rätt att kunna lämna in klagomål till tillsynsmyndigheten
Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att lämna in ditt klagomål till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.


5. Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

Kontakta Starweb på www.starweb.se för vidare information om session cookies i webbutiken.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.