Name
Vildfåglar

Att mata fåglar är ett trevligt sätt att gynna fåglarna i din närhet. De får mat och du får chans att studera dem på nära håll. Har du riktig tur kanske du också lyckas få in en riktig raritet på din tomt.

I Foderboden har vi godsaker för alla sorts vildfåglar året runt!
Frön, nötter, blandningar mm.
På våra hyllor hittar du bland annat solrosfrön av hög kvalitet, hampafrön, jordnötter, fröblandningar (finns både med & utan havre), talgbollar, russin mm.
Vi erbjuder både små förpackningar och större säckar på 25 kg.
Vad ska man mata med?
Det finns många teorier om vad man ska mata med för att locka vissa fåglar till en matning, men det är värt att komma ihåg att det inte är en exakt vetenskap. Däremot kan det vara trevligt att ha lite olika mat så att du kan locka olika arter.
Här är några exempel:
• Äpplen för trastar, rödhakar, svarthättor och sidensvansar
• Osaltat smör kletat på trädstammar, talg, kokosfett eller ister för hackspettar, nötväckor, trädkrypare och mesfåglar
• Solrosfrön och hampafrön för sparvar, finkar och mesfåglar
• Jordnötter för mesfåglar, hackspettar, siskor och nötskrikor
• Havre för gråsparvar och gulsparvar

Fåglar äter över lag vad som finns tillgängligt. Ostbitar, kaffebröd och russin går också ner och att riskorn skulle vara en hälsofara för fåglar är en myt.
Holkar & bord
Förutom foder så har vi även fågelholkar, fågelmatare och fågelbord. Finns för både små och större fåglar och i en mängd olika färger och former.
Fördelen med stängda holkar och fågelmatare är att fröna hålls rent från spillning. Maten ligger väl skyddad från förorening, väta och snö och fåglarna sitter på sittpinnar och äter.


Copyright 2017 © Together HB   V5.00